Geplaatst op

Wat kunst voor je kan doen

Kunst doet iets met mensen. Het roept emoties op of geeft ze weer. Je kunt er verliefd op worden, afschuw bij voelen, troost bij vinden, etc. Welke emotie het ook opwekt, kunst laat zelden onberoerd. En dat is goed nieuws, want dat geeft je een middel om je emoties te beïnvloeden. Hoe wil jij je voelen in je eigen huis? In welke richting stuur je je gevoel en je gedachten? Wil je rust en vrijheid voelen, dan kun je kiezen voor een kunstwerk met het thema natuur.

Wil je blijheid, kies dan voor vrolijke kleuren.

Voor rust en orde kies je voor een strak kunstwerk met een beperkt kleurenpalet of zelfs voor zwart/wit.

En natuurlijk kun je ook herinneringen vangen in kunst.

Een aandenken aan een fantastische reis, auto, dag, huisdier of zelfs aan een persoon. Mogelijkheden te over. Kies een kunstenaar wiens werk je aanspreekt, vraag je af waarom dat zo is en welke emoties je graag in je eigen huis wilt ervaren. En baseer daar dan de keuze voor je kunstwerk op. Daarmee maak je jouw wereld mooier. Dat is wat kunst voor je kan doen. En daarmee geef je jezelf of een ander niet alleen een kunstwerk cadeau, maar zelfs een mooiere wereld.